Via het Internet Miljonair Coaching programma van Mitchel van Duuren stuitte ik op een inspirerende boodschap van Frank Kern. Deze succesvolle Amerikaanse Online Ondernemer verteld in een video over zijn overtuiging dat de acties die je onderneemt om tot succes te komen, beïnvloed worden door de boodschappen die je dagelijks opneemt.

“The input to your brains effects your actions” – Frank Kern

Frank Kern legt dit als volgt uit: Verkoop (lees: succes) komt voort uit acties die je onderneemt. Acties die je onderneemt komen voort uit beslissingen die je maakt. Beslissingen die je maakt komen voort uit je gedachten. Gedachten kun je beïnvloeden door de boodschappen waaraan je jezelf iedere dag blootstelt.

Het dagelijks nieuws dat ons voorgeschoteld wordt bevat meer negatieve dan positieve berichten (klik hier voor bewijs). Oorlogen, schandalen, psychopaten en financiële onrust, het nieuws staat er dagelijks vol van. De algemene boodschap die je hieruit op zou kunnen maken is “we zijn niet veilig in deze gevaarlijke wereld”.

Ik ben ervan overtuigd dat dagelijks opnemen van dit soort boodschappen onze beslissingen beïnvloed. Frank Kern gaf met zijn video de trigger voor mij om deze overtuiging te uiten in deze blognotitie. 

Stoppen met nieuws kijken?!? Nee,… de boodschap die ik wil meegeven is:

“De informatie waar je je mee bezig houdt speelt een grote factor in jouw acties. Stem  je gedachten, beslissingen en acties positief”

Één of twee keer per week (in de beste gevallen drie keer per week) ga ik een rondje hardlopen. Dit doe ik altijd met een Business Podcast over mijn oordoppen. Misschien zijn er mensen met een medische achtergrond die het volgende neurologisch kunnen beargumenteren, maar ik krijg een goede dosis vertrouwen en ideeën als ik hardloop en de succesverhalen hoor. Hetzelfde geldt voor het lezen van inspirerende (business) boeken en blogs. Mijn gedachten gaan alle kanten op en ik raak waanzinnig gemotiveerd als ik de successen van andere hoor of lees.

Een waanzinnig goed boek met veel raakvlakken over dit onderwerp is The Magic of Thinking Big van David Schwartz. Wat ervaar en denk jij over jouw beïnvloedbare gedachten?