Simpel boekhoudprogramma Acumulus

Eboekhouden in de webbrowser voor eenmanszaken, zzp-ers en freelancers.

Goede boekhoudsoftware kan een eenmanszaak geld besparen én opleveren. Niet aan die aftrekpost gedacht? Je boekhoudpakket gelukkig wel. Hieronder behandel ik mijn ervaringen met het boekhoudprogramma Acumulus. Zoals alle tips, trucks en handigheden op lemnivate.com, gebruik ik zelf ook het boekhoudpakket van Acumulus.

Onlangs heeft RTLZ deze korte docu uitgezonden van de initiatiefnemers van Acumulus. Kleine ondernemers die het boekhoud-probleem van de kleine ondernemer als geen ander kennen:

 

1. Eenvoudig gegevens invoeren

Invoeren van gegevens is kinderspel met de knop: Nieuwe boeking. Deze knop brengt je in een overzichtelijk scherm dat spreekt voor zich.

De drie Hoofd-boekingen zijn met grote knoppen en duidelijke onderschriften weergegeven. Je klopt hiermee snel een Nieuwe factuur / offerte, een Nieuwe uitgave of een Privé boeking mee in.

In het vak Speciale boekingen staan acht bijzondere boekingen genoemd. Met eenvoudige tekst en vetgedrukte woorden verlies je minder tijd aan het zoeken van de juiste boeking.

Probeer Acumulus nu 30 dagen gratis

 

[social_share/]

 2. Knoppen waar je ze verwacht

Goede software is intuïtief. Dat wil zeggen, het werkt zoals je verwacht en knoppen staan op de plaatsen waar je ze nodig hebt. Het moet een simpel boekhoudprogramma zijn. Je wilt niet over en weer moeten schakelen tussen verschillende vensters. Pop-ups (vensters die in beeld springen) moeten ingericht zijn met de vragen waarmee je verder kunt. De Relatie zoeken/toevoegen-knop is hiervan een goed voorbeeld.

Hierboven het scherm dat je te zien krijgt wanneer je een nieuwe factuur of offerte aanmaakt. Let op de iDeal-link om betalen gemakkelijk te maken voor je klanten. Opslaan kan als Word-bestand, PDF-bestand en een offerte verstuur je gewoon vanuit Acumulus, dus ook hier geen geswitch tussen vensters.

Probeer Acumulus nu 30 dagen gratis

 

 

 3. Overzicht over je boekhouding en je onderneming

Overzicht over je boekhouding is belangrijk. Je stopt tijd in het inkloppen van facturen, offertes, zakelijke uitgaven en de administratie van je bedrijfsauto. Dit doe je niet alleen voor de belastingdienst, maar grootendeels voor het financiële overzicht van je eigen onderneming. Die moet je dan ook in een paar klikken op je scherm kunnen krijgen.

De knop Overzichten brengt je in het bovenstaande scherm. De verschillende overzichten worden uitgelegd en ingewikkelde boekhoudtermen worden verklaard.

Probeer Acumulus nu 30 dagen gratis

 

 

4. Koppelingen met je bank en webwinkel

Je bijschrijvingen, afschrijvingen en actueel saldo in een grafiek. Dankzij een koppeling met alle grote banken van Nederland ben je altijd up-to-date.

Geen gegevens meer overtypen of bedragen invoeren. Lees de af en bijschrijvingen van je zakelijke rekening in en boek ze weg met je muis. De intelligente software van Acumulus “leert” welke kostensoort bij welke tegenrekening hoort, zodat je dat in de toekomst niet nog een keer hoeft te vertellen.

Heeft u een webshop?

Koppel uw webshop aan Acumulus en het boekhoudprogramma neemt de facturen automatisch over.

Belastingaangifte

U kunt voortaan zelf de aangifte van uw omzetbelasting (BTW) en uw inkomstenbelasting doen. Acumulus zet de gegevens op een rij en aangifte omzetbelasting kost u nog maar enkele minuten per kwartaal. De besparingen kunnen oplopen tot duizenden Euro’s per jaar.

Probeer Acumulus nu 30 dagen gratis

 

 

 5. Slechts €9,95 excl. btw per maand

Hieronder staat de top 5 van Boekhoudreview.nl deze website heeft een onafhankelijke review van verschillende boekhoudpakketten uitgevoerd. Acumulus staat in deze top op nummer 1!

Exact online dat wel de meeste naamsbekendheid in Nederland geniet, staat slechts op de 8ste plek en kost een ondernemer € 29,95 per maand voor de uitgeklede versie.

Acumulus vs. Excel

Gratis boekhouden in Excel lijkt op het eerste gezicht € 33,40 goedkooper, maar is dat ook zo? Een boekhoudprogramma als Acumulus is op de hoogte van actuele belastingregels. Een mooi voorbeeld wat een ondernemer dat kan opleveren hieronder:

“Bij een klant van mij die veel werkt met verlegging BTW kwam bij de aangifte een bedrag KOR te staan terwijl ik dacht dat hij daar absoluut niet voor in aanmerking kwam. Ik heb lang geplozen en gezocht op de belastingdienst om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat er een onderdeel in de KOR zat wat ik niet kende. Acumulus dus wel…… 900 euro verdiend voor de klant!! Ook enkele collega-boekhouders kenden dit onderdeel niet….. Echt heel mooi!” – Annalies Janssens van Administratiekantoor Janssens

Daarnaast kan een boekhouding in Excel onoverzichtelijk worden, zeker naarmate de onderneming en de administratie groeit. Een onoverzichtelijke boekhouding kost een ondernemer veel tijd, tijd die je beter had kunnen besteden met geld verdienen.

Probeer Acumulus nu 30 dagen gratis

 

Review: de makers van dit boekhoudpakket hebben goed begrepen waar het ondernemers om draait. Een overzichtelijke boekhouding die niet meer tijd kost dan nodig is. Met simpele tekst zonder boekhoudkundige termen, wordt boekhouden een peulenschil. Je hoeft je als zzp’er niet meer bezig te houden met achterliggende regeltjes, die krijg je wel te horen van het boekhoudpakket indien nodig.

  1. Duidelijke vensters, dus minder tijdverlies
  2. Overzichten opvragen met een paar klikken
  3. Koppelingen met de bank en webwinkel
  4. Je belastingaangifte wordt klaargezet
  5. Als beste getest
  6. Vast bedrag van € 9,95 excl. btw per maand

Acumulus boekhoudsoftware is gemaakt voor de ondernemer en niet voor de boekhouder

 

6. Nu 30 dagen proberen, zonder stilzwijgende verleniging

Acumulus is 30 dagen gratis om vrijblijvend te proberen. Bent u na 30 dagen niet overtuigd, dan zullen uw gegevens in Acumulus automatisch verwijderd worden en zit u nergens aan vast. Bent u wél overtuigd van het simpel boekhoudprogramma, dan kunt u voor slechts €9,95 per maand (excl. btw) het boekhoudprogramma blijven gebruiken.

Probeer Acumulus nu 30 dagen gratis