Sinds kort experimenteer ik met verschillende WordPress Affiliate tools. Al snel viel mijn oog op Datafeedr, een krachtige tool om je wordpress site te verrijken met een affiliate webshop. Ik leer je graag hoe, en laat je mijn voorbeeld zien.

Affiliate marketing is een werkwijze waarbij een verkopende partij zijn of haar affiliate partner een beloning geeft voor nieuwe klanten of bezoekers op de website. Er zijn verschillende manieren voor de affiliate partner om klanten of bezoekers naar de website van de verkopende partij te leiden. In mijn ogen is het belangrijk om een meerwaarde te bieden voor alle drie de partijen en bezoekers niet als levende portemonnees te beschouwen (Pat Flynn heeft hier een leerzame podcast over gemaakt).

In mijn eerste ervaring met affiliate marketing heb ik de lessen van Pat Flynn toegepast. Mijn websitestrategischmarketingplan.com is onlangs aangevuld met een prijsvergelijk module om studieboeken die nodig zijn bij het schrijven van een strategisch marketingplan, zo goedkoop mogelijk in te kopen. Commerciële studenten vinden in een handomdraai hun benodigde studieboeken en de prijsvergelijk module genereert een overzicht met de goedkoopste webwinkel op nummer 1 en de duurste webwinkel onderaan de lijst. Mocht de bezoeker van strategischmarketingplan.com overgaan tot een bestelling bij één van de boekwinkels, dan zijn er drie partijen geholpen. De boekwinkel uiteraard, ik ontvang een beloning voor de geboden hulp en de student heeft zijn studieboeken voor de scherpste prijs ingekocht.

Mocht je na het zien van het filmpje nog vragen hebben over de functionaliteit van datafeedr. Neem contact met mij op, of laat een reactie achter onder deze blognote. Het grote voordeel aan deze wordpress affiliate tool is dat hij gemaakt is voor wordpress en naadloos integreert met dit platform. In een handomdraai kun je producten promoten die meerwaarde bieden voor jouw publiek. Wil je jouw publiek nog meer tegemoet komen en leent het product er zich voor, ga dan aan de slag met de prijs-vergelijking module zoals ik gedaan heb met strategischmarketingplan.com.

Zonder programeren

Het programmeren van je webwinkel wordt door Datafeedr gedaan, jij kunt je bezig houden met het onderhouden van de relatie met je publiek en de promotie van je website. Heb je kennis van HTML, dan geeft Datafeedr je wel de mogelijkheid om het aan te passen zoals jij het hebben wilt.

Automatiseer je wordpress affiliate webshop

Datafeedr synchroniseert de productinformatie vanuit de webshops. Op deze manier blijft alle informatie up-to-date zonder dat het je extra werk en controle kost. Je kunt je wordpress affiliate webshop grotendeels automatiseren.

Gratis proberen

De prijs voor deze handige tool variëren van $ 27 per maand voor 1 wordpress affiliate site tot $ 97 per maand voor oneindig wordpress affiliate sites. Je hebt ook de mogelijkheid voor een 5 of een 10 sites-plan te kiezen. De eerste 30 dagen kun je Datafeedr proberen met het niet-goed-geld-terug beleid.

In deze post is een affiliate knop te vinden. Mocht je opzoek zijn naar een wordpress affiliate tool dan raad ik je datafeedr uit eigen ervaring aan. Heeft mijn werk met deze blognote je geholpen, gebruik dan de affiliate knop onder het filmpje en ik ben je zeer dankbaar