Youtube is op Google Search na de grootste zoekmachine ter wereld. Het besef om Youtube Marketing in te zetten als zoek strategie is nog niet bij alle Online Ondernemers aanwezig. Hoe kun je je merk laten vinden met Youtube?

Drie slimme Youtube Marketing trucs die je gelijk kunt toepassen op je

Youtube Kanaal in deze blognote

 

Youtube Marketing tip 1 – Maak doorklikken eenvoudig

Hieronder het bekende scherm van Youtube. Onderaan vindt je de optie Meer weergeven. Ga ervan uit dat een gebruiker daar nóóit op klikt. Je moet de URL die je graag aan het filmpje wilt koppelen dus in de eerste regel van je Omschrijving geven. In het beste geval begin je met de URL van je merk. Met zoekwoord onderzoek heb je iets meer houvast over woorden die je kunt gebruiken in de titel en omschrijving, gebruik hiervoor bijvoorbeeld Market Samurai.

Als je een lange omschrijving plaatst (of zoals hier met een open regel ertussen) zal een deel van je tekst wegvallen achter de Meer weergeven knop. Houd hier rekening mee.
Sluit de omschrijving vervolgens af met een URL. Youtube is immers eigendom van het grote Google zoek-imperium, dus wellicht werkt een extra link bij aan je algehele SEO waarde.

Youtube Marketing tip 2 – Slim gebruik van Labels

Bekijk de concurrentie eens voor je een video upload, of zelfs voor je je video gaat opnemen. Welke vragen spelen er in jouw niche? Welke video’s hebben de meeste views in jouw niche? Wellicht werkt het inspirerend. Ook hier kan Market Samurai je helpen.
Bestaande of nieuwe video’s kun je laten meeliften op het succes van goedbekeken video’s in jouw niche. Een goed staaltje Youtube Marketing is het kopieren van Labels van succesvolle video’s.
Neem de labels in exact dezelfde volgorde over bij het plaatsen van jouw video. Op deze manier trekt Youtube de conclusie dat de gebruiker na het zien van het succesvolle filmpje, wellicht ook jouw video wilt zien. Je komt hiermee in het overzicht van Suggesties. Suggesties worden weergegeven naast de video op de website van Youtube of in het videovenster zelf. Dit laatste is gunstig wanneer de succesvolle video op veel locaties is embedded (video’s in een andere website dan Youtube plakken).
Suggesties op youtube.com
Suggesties in het videovenster
Een goed staaltje Youtube Marketing is het kopieren van Labels van succesvolle video’s

 

Youtube Marketing tip 3 – Gebruik meerdere kanalen

Indien je Youtube Marketing strategie er op gericht is meer traffic naar je website te genereren, kun je ervoor kiezen meerdere kanalen op te zetten. Des te groter is de kans dat jij een plekje verovert in de suggesties lijst van een succesvolle video. Dat staat namelijk gegarandeerd voor vele views. Je kunt de verschillende kanalen vullen met dezelfde video’s die bijvoorbeeld enkele seconden korter of langer zijn met bijvoorbeeld net een andere bumper (intro of outro animatie). Op deze wijze kan Youtube moeilijk ontdekken dat de content meerdere keren is geüpload en verhoog jij je kansen tot meer views.

En dan dit

Daag je gebruikers uit om te abonneren, posten of een rate achter te laten. De meeste bekeken secties van Youtube zijn altijd nog Most discussed, Recent video’s, Most viewed en Top rated. Meer info? De Americaanse Pat Flynn heeft op zijn blog Smart Passive Income een interessante pagina gewijd aan Youtube Marketing met name SPI podcast #19 is een Must-hear.
Nog wat duizelende Youtube getallen:
  • 800 miljoen bezoekers per maand (2,6 keer het aantal inwoners van de VS, per maand)
  • 60 uur video wordt iedere minuut geüpload (deze magische grens werd bereikt nadat Google het platform over nam voor $ 1,65 miljard)
  • Youtube is na Google en Facebook het best bezochte platform van Nederland

De explosieve groei van dit platform is voor de oprichters ooit een reden geweest om Youtube te verkopen aan zoekgigant Google. Hoe beteugel jij als Online Ondernemer Youtube Marketing? Ik hoor het graag van je in een reactie hieronder.