Vrijwel alles op het internet is meetbaar. Dat maakt het online marketing vak ook zo leuk. Vrijwel dagelijks gebruik ik MarketSamurai. Dit SEO programma zorgt ervoor dat ik dieper op de SEO materie in kan duiken en zo enkele mooie pareltjes van zoekmarkten boven heb kunnen halen. Je kunt nauwkeurig inschatten hoeveel bezoekers een nummer één positie in google jouw gaat opleveren. Dat doet MarketSamurai zelfs beter dan google’s eigen keyword tool.

MarketSamurai vs Google’s Keyword Tool

Beide SEO programma’s gebruik ik bijna dagelijks en in sommige gevallen gebruik ik ze zelfs tegelijkertijd om in de combinatie van die 2 de beste resultaten naar boven te halen. Hieronder enkele punten waarom MarketSamurai het vaak wint van de Google Keyword Tool:

  • De Google Keyword Tool is door google ontworpen om meer AdWords te verkopen. Met deze dubbele agenda, geeft google slechts de informatie die je nodig hebt om je AdWords campagne op te zetten. Dat is namelijk het hoofddoel. MarketSamurai is een all-in SEO programma dat gemaakt is naar de specifieke wensen van SEO specialisten
  • MarketSamurai combineert verschillende informatiebronnen. Zo worden de databases van Yahoo, Google, Bing en Alexa geraadpleegd voor jouw SEO analyse. Correct me if i’m wrong, de Google Keyword Tool gebruikt enkel zijn eigen database. Een combinatie van deze bronnen levert je als SEO specialist betere resultaten op
  • De Google Keyword Tool levert onvoldoende specifieke cijfers om op je zoekmarkt te duiken. Het is natuurlijk een tool dat ook door niet-SEO specialisten gebruikt kan worden. De concurrentiegraad wordt simpelweg uitgedrukt in laag, normaal of hoog. Als SEO specialist heb je daar te weinig aan om een goed oordeel te vellen. MarketSamurai beschikt over een speciale SEO competition module, welke diep onderzoek doet naar de top 10 van de betreffende zoekmarkt. Een analyse naar jouw zoekmarkt leert je wáárom de top 10 er zo uitziet. Powerfull stuff!
  • MarketSamurai beschikt over de unieke mogelijkheid om te rekenen in potentiële bezoekers bij een nummer één positie in google. MarketSamurai drukt dit uit in SEOT (Search Engine Optimalisation Traffic). Geeft de SEOT in een bepaalde zoekmarkt 850 aan, dan betekend dit dat een nummer één positie je 850 bezoekers per dag gaat opleveren. Informatie waar je iets mee kan!
  • De MarketSamurai Rank Tracker gebruik ik misschien nog wel het meest. Sinds enkele dagen heb ik mijn belangrijkste zoekwoorden in de Cloud gehangen en maakt MarketSamurai wekelijks een mooi overzichtje van mijn SEO posities bij verschillende zoekmachines per pagina en het aantal bekende backlinks
Recent heeft MarketSamurai de functionaliteit om zoekwoorden automatisch te controleren uitgebracht. Door de enorme populariteit van deze nieuwe functie heb ik persoonlijk enkele problemen ondervonden. Ik moet MarketSamurai echter wel prijzen om de manier waarop ze dit hebben opgelost. Ze zijn mij heel redelijk tegemoet gekomen met een gratis uitbreiding (die normaal geld kost).
Wil je MarketSamurai beter leren kennen, hier behandel ik 7 basisstappen waarmee je op weg kunt. Heeft mijn werk in deze blognotitie jouw geholpen? Maak dan alsjeblieft gebruik van de affiliate knoppen, daar help je mij dan ook weer mee. Thnx in advance:
Probeer MarketSamurai gratis

 

 

1. Project starten

Wanneer je MarketSamurai opstart, krijg je het onderstaande scherm te zien. Eén van de grote voordelen van MarketSamurai is de mogelijkheid om de Nederlandse markt te analyseren. Als je aangeeft de Nederlandse taal te gebruiken en Nederland als doelmarkt instelt, komt er een Nederlands vlaggetje te staan bij dit project. Dat betekend dat MarketSamurai voor dit project de Nederlandse gegevens uit zoekmachines als Google en Bing gebruikt.

Bij keyword (zoekwoord) vul je zelf een thema in waar jij je internet niche op wilt baseren. Verschillende online ondernemers adviseren om een thema te gebruiken waar je persoonlijke interesse ook ligt. Zo wordt het makkelijker om content (inhoud voor je website) te schrijven en blijf je gemotiveerd.

Probeer MarketSamurai gratis

 

 

2. Tools -> kies zoekwoord onderzoek

Nadat je het project hebt aangemaakt ontstaat er een tabblad met je thema. Dit is het eerste tabblad in je project. Je zoekwoord onderzoek kan nu beginnen.

De makers van MarketSamurai vergelijken het zoeken naar zoekwoorden of een internet niche met het delven van goud. Je neemt een flinke schep zand uit de rivier en je zeeft het uit tot je kleine goudkorrels over houdt. Het genereren van relevante zoekwoorden is als de eerste schep zand uit de rivier.

Probeer MarketSamurai gratis

 

 

3. Genereer zoekwoorden

Het genereren van zoekwoorden duurt enkele momenten. MarketSamurai legt contact met de Google Keyword Tool, dit hulpprogramma van Google voorziet MarketSamurai van informatie betreft aanverwante zoekwoorden voor jouw thema.

Je haalt “de schep zand” uit Google’s rivier door op Generate Keywords (genereer zoekwoorden) te klikken.

Probeer MarketSamurai gratis

 

 

4. Zoekwoorden selecteren

Je krijgt een overzicht te zien van suggestie zoekwoorden die te maken hebben met jouw thema. Met het veld Add Keywords, kun je zoekwoorden opgeven waar MarketSamurai niet aan gedacht heeft, maar die jij wel wilt analyseren. Met het veld Positive Keywords en Negative Keywords kun je zoekwoorden filteren.  Met Positive Keywords houd je alleen de zoekwoorden over die voldoen aan de critiria. Met Negative Keywords filter je alle zoekwoorden uit met die criteria.

Een zoekwoord kan uit meerdere woorden bestaan. Met Phrase Length, filter je de woorden uit die korter of langer zijn dan jouw wensen. Wanneer je met je muisaanwijzer over één woord gaat, kleurt dat woord oranje. Als je erop klikt wordt het onderstreept. Je kunt dan het vinkje (Positive Keyword) of het kruisje (Negative Keyword) gebruiken om het geselecteerde woord in de bijbehorende lijst te plaatsen.

Voorbeeld: als je geen zoekwoorden zoekt die iets te maken hebben met geld lenen, klik je eenvoudig op “lenen” en dan op kruisje. Alle zoekwoorden waarin “lenen” voorkomt worden eruit gefilterd. Zo, gooi je al iets van je schep zand terug in de rivier en ga je door naar de Zoekwoord Analyse (Keyword Analysis)

Probeer MarketSamurai gratis

 

 

5. Zoekwoorden analyseren

Nu wordt het echt interessant, het goud is na deze stap al zichtbaar in je zeef.

Klik op de knop Analyze Keywords en zorg dat enkele critieria bovenaan aangevinkt zijn. Ieder aangivinkt criterium laat een kolom in het overzicht zien. We behandelen kort de belangrijkste:

  1. SEOT – Local SEO Traffic = De hoeveelheid Traffic (website bezoekers) dat een nummer 1 positie voor dit zoekwoord oplevert (wordt berekende door MarketSamurai a.d.h.v. de SEO Traffic vuistregel)
  2. PBR – Phrase-to-Broad = Een percentage dat aangeeft hoe waarschijnlijk het is dat mensen de woorden in deze volgorde opgeven als zoekwoord in zoekmachines. (hoe lager het percentage, hoe minder waarschijnlijk dat mensen het ook echt zo intypen)
  3. SEOLC – Local SEO Competition = Het totaal aantal webpagina’s in het land van het betreffende project waar het zoekwoord in voorkomt (hiervoor gebruikt MarketSamurai de index van Bing)
  4. SEOV – SEO Value = Het bedrag dat een website met een nummer 1 positie in Google potentieel zou kunnen verdienen per dag (MarketSamurai berekent dit bedrag door SEOT * Adwords Cost Per Click te nemen)
Met deze informatie moet je waardevolle internet niches kunnen vinden in je zeef. Je kunt je minimale Local SEO Traffic instellen (bijvoorbeeld; ik wil minimaal 50 bezoekers per dag binnen krijgen met dit zoekwoord) en je Local SEO Competition of je totale SEO Competition (bijvoorbeeld; ik wil maximaal 1.000 concurrerende websites betreft mijn keyword. Naarmate je meer bezig bent met deze informatie krijg je gevoel voor de verschillende waardes en wordt zoekwoord onderzoek een peulenschil.

6. SEO concurrentie analyse

De SEOLC (hoeveelheid websites) zegt niets over de sterkte van de concurrentie. Zo kun je bijvoorbeeld 1 concurrent hebben, maar als die zijn SEO huiswerk goed gedaan heeft, kom jij nooit op die nummer 1 positie. Daarvoor nemen we een interessant zoekwoord en gaan we die verder onderzoeken hoe heftig de concurrentie is.

Door in stap 5 op het sleuteltje voor het interessante zoekwoord te klikken, open je het zoekwoord in een nieuw tabblad. Je hebt nu naast je thema ook je eerste potentiële niche in een tabblad open staan. In dit nieuwe tabblad klik je op het vergrootglas, of te wel de SEO Competition tool. Dit hulpmiddel analyseert de sterkte van de top 10 betreft jouw zoekwoord.

Een gevorderde Online Marketeer kan hier zijn lol op. Het SEO programma heeft vele opties om je concurrenten op hoog niveau te analyseren. Voor deze blogpost zal ik het simpel houden. Veel groene en oranje vlakken zijn positief voor jouw als Online Marketeer. Rode vlakken,…. je raadt het al zijn negatief. Wanneer je SEO Competition analyse overwegend rood kleurt, zul je zeer onwaarschijnlijk een hoge positie in Google of Bing verkrijgen. Kleurt het veld overwegend groen,…Online Ondernemen Here I Come; je hebt je goudklompje te pakken.

Probeer MarketSamurai gratis

 

 

7. Vind content voor je site

De laatste stap die ik in deze blognote behandel, is de Find Content tool. Met dit hulpmiddel kun je eenvoudig inzien wat er zoal op het internet gepubliceerd staat met betrekking tot jouw zoekwoord.

In een nieuw overzicht krijg je te zien waar zoal over gesproken wordt betreft jouw zoekwoord. Je kunt vragen ontdekken waar internetgebruikers die jouw zoekwoord gebruiken mee zitten. Weet jij deze vragen te beantwoorden, dan heb je waardevolle informatie voor je doelgroep.

Probeer MarketSamurai gratis

 

 

Klik op de bovenstaande button en laat je naam en emailadres achter. Je zult een gratis versie van MarketSamurai ontvangen om te proberen. Als je alle mogelijkheden in het SEO programma wilt blijven gebruiken zijn de kosten voor snelle beslissers $97 (zonder korting kost de software $149) éénmalig.

Zelf gebruik ik MarketSamurai vrijwel dagelijks. Mocht je vragen hebben over deze handige SEO software, stel ze gerust. Daarin tegen wil ik je wel vragen gebruik te maken van de affiliate knoppen met de tekst “Probeer MarketSamurai gratis” als je de software wilt proberen. Je helpt daar mij ook weer mee, voor wat hoort wat.